Izaberite stranicu

Празник Преподобног Исаије Острошког, светитеља који се под Острогом подвизавао прије Светог Василија, а чије су мошти Турци спалили на Планиници, свечано и молитвено је прослављен у острошкој светињи данас, 11. маја 2019. љета Господњег.

Свету архијерејску литургију у параклису посвећеном овом великом Божијем угоднику у Горњем Острогу, служио је Преосвећени владика диоклијски Г. Методије, викарни Епископ Митрополије црногорско-приморске, а саслуживали су му протојереј Александар Крговић из Мојковца, јеромонах Јован из манастира Стањевићи, јерођакон Роман сабрат острошке обитељи и свештенођакон Славко Обрадовић из Ваљева, уз молитвено учешће свештенства, монаштва и више хиљада вјерника који су се сабрали у острошку светињу из разних крајева васељене.

Сабрани који су се постом, молитвом и исповијешћу припремали, присајединили су се Тијелом и Крвљу Господа Исуса Христа, а бројни вјерници су непрекидно приступали Цркви Ваведења Пресвете Богородице да цјеливају кивот са моштима Светог Василија.

На крају богослужења владика Методије са саслужитељима, уз молитвено учешће протосинђела Сергија, економа острошке обитељи, благосиљао је и пререзао славски колач који су у славу Божију, а у част Преподобног Исаије Острошког и поводом храмовне славе параклиса у Горњем Острогу, припремила острошка братија.

Извор: Манастир Острог

 

Pin It on Pinterest

Share This