Izaberite stranicu

У оквиру манифестације „Дани Светог Василија Острошког“ у Никшићу, јуче, 9. маја, позната умјетница Даница Црногорчевић, која се бави етно појањем и духовном музиком,  одржала је концерт у част Светог Оца нашег Василија Острошког Чудотоворца .

Младу умјетницу, у чијој пратњи су били академски музичари Стефан Ђукић на хармоници и Анђела Бугарин, гитара и вокал, те бројну публику, сабрану у сали Парохијског дома, која је била мала да прими све заинтересоване, поздравио је, у име Црквене општине Никшић, протојереј Остоја Кнежевић, страјешина Саборног храма Светог Василија Острошког.

Он је казао да је Бог у свом стварању човјеку дао музику:

„Велика је моћ музике, а увјерен сам да ће вечерашњи концерт Данице Црногорчевић оплеменити свакога од нас јер она је умножавајући своје таленте, и дијелећи их са другима, иако млада, већ постала широко позната не само овдје у Црној Гори него и шире. Велика нам је радост да је она са нама.“

Публика је срдачним аплаузима поздравила извођење Данице Црногорчевић, која је овом приликом пјевала пјесме са њеног новог албума, посвећене Светог Јовану Владимиру и Светом Василију Острошком. Осим пјесама са свог албума, ова талентована умјетница разгалила је срца свих присутних пјесмама о Косову, нарочито пјесмом „Сини јарко сунце са Косова“.

На концерту у част Светог Василија Острошког учествовао је и КУД „Свети Јован Владимир“ из Бара.

Слободанка Грдинић

Pin It on Pinterest

Share This