Izaberite stranicu

У селу Гојбуља које припада парохији вучитрнској је јуче обијена Црква Св. Параскеве, саопштила је Епархија рашко-призренска. Верници су око 16 часова приметили да су врата на цркви проваљена. Инцидент је пријављен полицији која је извршила увиђај. Са икона је узет новац у вредности око 20 евра који су верници оставили за Ђурђевдан када је овде служена Литургија. Истрага је у току.

Иначе село Гојбуља је мешовито село у коме поред већине албанског становништва живи и педесетак српских породица. Село припада парохији вучитрнској за коју је задужен јереј Сима Чимбуровић. Већина верника из ове општине била је принуђена да напусти своје домове још од 1999. године.

„Епархија Рашко-призренска још једном изражава дубоку забринутост због учесталих случајева обијања наших храмова на Косову и Метохији и апелује на полицијске органе да пронађу починиоце овог и ранијих случајева обијања храмова. Епископ Теодосије је нагласио да обијања наших храмова додатно обесхрабрују наш верни народ и да локалне институције морају да обезбеде бољу заштиту имовине Српске Православне Цркве и локалног српског становништва, посебно у изолованим енклавама“, наводи се у саопштењу Епархије рашко-призренске поводом овог инцидента.

Извор: Епархија рашко-призренска

Pin It on Pinterest

Share This