Izaberite stranicu

Суд БиХ осудио је припадницу некадашње Армије БиХ Елфету Весели на десет година затвора због убиства дванаестогодишњег дечака Слободана Стојановића 1992. године код Зворника.

Сакиб Халиловић ослобођен је оптужби да је посматрао убиство дечака и пропустио да, као командант Диверзантског вода Команде здружених јединица Липље, Каменица (Армија БиХ), казни Веселијеву, која је била припадник тог вода.

На основу исказа великог броја сведока и вештака медицинске струке, Судско веће је у првостепеној пресуди закључило да је Веселијева починила кривично дело за које је оптужница терети.

Елфети Весели је у казну урачунато и време проведено у притвору од 24. марта 2017. године, као и време проведено у екстрадиционом притвору у Швајцарској.

Тужилаштво БиХ теретило је Елфету Весели да је као припадница Диверзантског вода Команде здружених јединица Липље, Каменица Армије БиХ у другој половини јула или првој половини августа 1992. године на најсвирепији начин убила дванаестогодишњег Слободана Стојановића у насељу Бајрићи-Ново Село, на подручју Каменице код Зворника.

О убиству дечака Слободана Стојановића говорило се у филму “Злочин без казне”, који је емитовала Радио-телевизија Србије и који је био први документарни филм о злочинима почињеним над српским становништвом у средњем Подрињу.
Извор: РТС

 

Pin It on Pinterest

Share This