Izaberite stranicu

У навечерје празника Светог Николаја (Велимировића) охридског и жичког, у суботу, 4. априла 2019. године, у крипти Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици, са почетком у 19 часова, Школа вјеронауке при овом Храму – свечаном приредбом прославила је своју славу.

Свечану приредбу је ове године красила адаптација позоришне представе за дјецу „Црква у дванаест слика”, по сценарију Анастасије Илић а у режији презвитера Ненада Илића, аутора филмова о Светом Владици Николају и Ави Јустину, коју су припремили вјероучитељи Павле Божовић и Ана Ненадић.

Глумачку екипу у овој представи сачињавали су дјеца полазници Школе вјеронауке, док је музику, рецитале, напјеве изводио дечји хор „Васкрсењко”.

На крају приредбе свима присутнима, свој сабраној дјеци обратио се Његово Преосвештенство Епископ буеносаирески и јужно-централ американски г. Кирило.

Он је рекао да су дјеца у погледу свијета одраслих један од видљивих доказа вјечности.

“Ми говоримо о вјечном животу и о доказима вјечног живота, међутим, управо највећи доказ вјечног живота јесте васкрсли Христос, али то су несумњиво и дјеца, јер дјеца су љепота која ће спасити свијет, дјеца су будућност свијета и Цркве, што и показује ово предивно сабрање, сабирање у виду ове приредбе”, рекао је Владика Кирило.

Приредба се завршила како је и почела – радосним пјевањем тропара Васкрсења, након чега је и услиједила славска трпеза љубави.

Борис Мусић

 

Pin It on Pinterest

Share This