Izaberite stranicu

Празник над празницима, Пасха, славно Васкрсење Господа и Спаса нашега Исуса Христа, прослављено је и ове године свечано и саборно у парохијама у Републици Доминикани, и у Венецуели у Маракају и Каракасу.

У току цијеле Страсне седмице, вјерници су са својим надлежним паросима учестовали саборно у богослужењима и у Републици Доминикани и у Венецуели.

Надлежни парох архимандрит др Евстатије Аздејковић, читаву Велику недељу и празник Васкрсења Христовог, провео је у Републици Доминикани, гдје је окупљао вјерни народ, богослужећи све предвиђене службе припремајући их за прославу Васкрса, вршећи катихизацију уводио вјерне у живот Цркве Христове.

На Велики четвртак Свету тајну крштења и миропомазања литургијски је примио мали Марко Давид, коме су кумовали Сергеј и Наташа. У току Литургије Марко Давид је примио и прво причешће.

Празник Васкрсења Христовог у Републици Доминикани такође је окупио велики број вјерника, у недељу 28. априла, који су се сабрали да прославе радосни празник и потврде јединство свих око васкрслог Христа.

Вјерници у парохијама и у Венецуели, у Каракасу и Маракају учестовали су у светим богослужењима током Велике недеље и на сам дан Васкрсења Христовог.

Светим богослужењима началствовао је свештеник Павле Пења.

У Каракасу у Цркви Светог Георгија служена су богослужења на Велику четвртак.

Богослужења на Велики петак и Велику суботу, окупила су вјерне у Маракају који су се сабрали око пароха оца Павла.

Први дан Васкрса, свечано је и молитвено прослављен у Цркви Светог Георгија, Литургијом је началствовао отац Павле Пења.

После Литургије сви вјерни су наставили заједничарење за трпезом љубави.

Александар Вујовић

Маракај Велики петак и субота:

Црква Светог Георгија:

Република Доминикана:

 

Pin It on Pinterest

Share This