Izaberite stranicu

Његова светост Патријарх српски г Иринеј казао је за Телевизију Храм да без јединства нема опстанка српском народу и да Косово и Метохија није јарам, већ наша света земља.

„Без јединства нашег, нама нема опстанка на овој вјетрометини, и једина нада, једино спасење јесте – јединство међу нама. Ја не припадам ниједној политици. Желио бих и молим се Богу да нема никаквих подјела међу нама него да нам буде једина политика, једини поглед и једини пут – добро нашег народа“, рекао је Патијарх Иринеј у васкршњем интервјуу који ће се емитовати вечарас  – на Велики петак, у 20:05, на програму Телевизије Храм .

Говорећи о најважнијим темама за нашу Цркву и наш народ, Патријарх Иринеј је подсјетио да је средином овог мјесеца провео више дана на Космету и нагласио да „није истина да нема Срба на Косову“.

Како је навео, нема припадника српског народа колико је некада било, али је један велики дио остао и вјерује да „има оних који би се радо вратили када би имали гдје да се врате“.

„Нама Косово и Метохија није јарам. Јесте јарам благодати, Божији јарам, али не јарам који нас притиска и гони да се одрекнемо наше свете земље“, напоменуо је Патријарх Иринеј.

Поглавар СПЦ пожелио је, поводом Васкрса, свима све најбоље од Господа, слогу и љубав и у породици и ван породице.

„Да нам Христово Васкрсење освијетли пут Божанском светлошћу којом треба да идемо“, поручио је Патријарх српски г. Иринеј.

 

НАЈАВА: Васкршњи интервју Патријарха Иринеја – петак, 26. април у 20:05

Pin It on Pinterest

Share This