Izaberite stranicu

Првојерарх Украјинске православне цркве Онуфрије честитао је Владимиру Александровичу Зеленском на победи на председничким изборима у Украјини, саопштило је Одељење за информисање и верску просвету УПЦ.

„У име пунине Украјинске православне цркве и у своје лично име срдачно Вам честитам на избору за председника Украјине”, каже се у  поруци.

„Ваша сигурна победа на изборима је доказ великог поверења украјинског друштва у Вас“, истиче у честитики Његово блаженство. „То је такође знак да се приоритети развоја земље које сте истакли подударају с надама и тежњама наших људи који желе нашој отаџбини јединство, мир и напредак.“

Предстојатељ Украјинске православне цркве, такође је изразио уверење да ће новоизабрани председник државе „деловати као гарант поштовања државних власти Устава, дефинисаног Основним законом о начелу немешања државе у послове Цркве, као и права и слобода верника свих вероисповести.“

„Можете рачунати на безусловну подршку Украјинске православне цркве у свим стварима које ће доприносити успостављању и развијању духовних и моралних вредности украјинског друштва,“ додао је Његово блаженство. “Бог Вас благословио на Вашем новом и одговорном начину служења Украјини и њеном народу!” – пожелио је Блажењејши Митрополит Онуфрије  В.А. Зеленском.

Извор: Московска патријаршија (са руског Инфо служба СПЦ)

Pin It on Pinterest

Share This