Izaberite stranicu

Матица српска – Друштво чланова у Црној Гори, Студијски програм за српски језик и јужнословенске књижевности и Амбасада Републике Србије у Црној Гори организују у сриједу, 24. априла у Никшићу и Подгорци промоцију књиге Историја америчке књижевности, проф. др Радојке Вукчевић.

На промоцији у свечаној сали Филозофског факултета у Никшићу, говориће: проф. др Весна Братић, доц. др Саша Симовић, др Весна Трипковић-Самарџић, доц. др Горан Радоњић и ауторка. Промоција је заказана за 13. часова.

Подгоричка промоција ће се одржати у 20 часова у Књижари Матице српске. Учествују: проф. др Зоран Пауновић, дописни члан САНУ, проф. др Весна Братић, доц. др Горан Радоњић и ауторка.

Историју америчке књижевности др Радојке Вукчевић, редовног професора на Универзитету у Београду, објавила је Матица српска – Друштво чланова у Црној Гори 2018. године, у саиздаваштву са Академском књигом, једном од водећих издавачких кућа у Србији.

Објављивање ове књиге на српском језику доприноси темељнијем упознавању српског читаоца са најбољим вриједностима америчке књижевности и културе. Књига је  добила престижну награду на прошлогодишњем Међународном сајму књига у Београду.

„Студију Радојке Вукчевић красе не само богатство садржаја и дубоки аналитички увиди у вероватно најразноврснији корпус који је до сада произведен унутар једне нације, већ и отвореност за нове поетике, недовољно истражене гласове и опречне перспективе. Реч је о драгоценом подухвату од посебног значаја како за стручну публику и студенте англистике којима је ова књига посвећена, тако и за љубитеље америчке и светске књижевности.“ (Александра Вукотић).

 

 

Pin It on Pinterest

Share This