Izaberite stranicu

Архијерејски намјесник бококотрски, парох которски, протојереј ставрофор Момчило Кривокапић, позвао је данас на Цвијети присутне у Цркви Светог Николе на праштање и чињење добрих дјела.

У обраћању на Литургији на којој су се причестили бројни вјерници, подсјетио је да је Исус Христ на данашњи дан пошао у Јерусалим и да га је на изласку из Витаније опколила гомила народа која је чула за чуда која је чинио и похрлила да га види.

„Он је дошао на магарету, а не на бијелом коњу као неки силници, скромно и не да осваја царства, него  да осваја срца људи“, казао је отац Момчило Кривокапић.

Поздрављан је тада од многих, наставио је даље отац Момчило, да би затим од истих који су можда и били тога дана, они били дио руље која га је разапела у петак, што говори о људској природи.

„Они који су викали распни га јесу оно дно, односно они због којих је Господ Исус Христос дошао да би их дигао, да би били као она дјеца која кличу Осана“, казао је отац Момчило.

Народ је резао гране од палми и бацао на пут, а многи су скидали са себе хаљине и простирали их пред ноге магарету које је носило Христа. Ученици и народ, дјеца испред свих, запјевали су: „Осана (спаси, дај среће) Сину Давидову! Благословен који иде у име Господње, цар Израиљев; Осана на висинама!”

„Зато сваки пут када неки гријех направимо, нешто ружно учинимо, тада ми распињемо Онога у чије име смо се крстили. Када учинимо нешто добро, када отворимо срце своје, када учинимо неку радост својим ближњима, тада кличемо као она дјеца Теби Христе Осана. Овај дан свети нас подсјећа да будемо добри као дјеца и увијек кличемо Осана, да наша срца увијек буду окренута према љубави Божијој“, казао је између осталог о. Момчило Кривокапић.

Предраг Николић

Pin It on Pinterest

Share This