Izaberite stranicu

Председник Скупштине града Ваљева Милорад Илић, члан Градског већа проф. др Мирољуб Ивановић и одборник Милош Ковачевић 16. априла 2019. године у Епархијском дому Епархије ваљевске уручили писмо Епископа сочинског и туапсинског Г. Германа, у коме је изражена молба да ова епархија сестринске Руске Православне Цркве на дар добије честицу моштију Светог владике Николаја.

Лелићки Златоуст међ’тамошњим верним народом веома је поштован и његова дела се радо читају. Фебруара ове године, Друштво српско-руског пријатељства поклонило је икону Светог Владике Николаја храму у Сочију и том приликом владика Герман прогласио је новопросијавшег светитеља из рода српског за духовног покровитеља православне омладине у епархији којом управља. Представници Ваљева и Сочија недавно су потписали Споразум о успостављању пријатељских односа две скупштине.

-Сарадња на политичком, економском, друштвеном плану у најширем смислу веома радује, али, истакао је владика Милутин, веома је важно да се блиски односи двају православних народа негују и унапређују на пољу духовности. Додељивањем честице моштију владике Николаја, наше епархије ће се још снажније повезати, рекао је владика Милутин.

На састанку у Епархијском дому договорено је и да ће се посебно радити на повезивању православне омладине Сочија и Ваљева.

Извор: Епархија ваљевска

Pin It on Pinterest

Share This