Izaberite stranicu

У издању реномиране издавачке куће „Макавеј“ из Скопља, уз подршку Министарства културе, 2018. године из штампе је изашло македонско издање књиге „Преко прага“ Његовог Преосвештенства Епископа диселдорфског и немачког г. Григорија.

Ове године, у Народној универзитетској библиотеци „Свети Климент Охридски“ у Скопљу одржана је свечана промоција поменуте књиге Епископа Григорија са којом се увећала библиотека превода и обогатила међукултурна сарадња у региону.

Промотери македонског издања „Преко прага“ били су књижевник и енциклопедиста из Загреба др Влахо Богишић и писац, есејиста и литературни критичар Бранко Цветкоски из Скопља.

Свечаној промоцији присуствовао је и Његово блаженство Архиепископ охридски и Митрополит скопски г. Јован са Преосвећеном Епископима брегалничким г. Марком и стобијским г. Давидом.

Промоцију је водио глумац Томе Витанов који је надахнуто говорио делове књиге „Преко прага“ праћен кавалџијама оркестра „Пеце Атанасовски“.

При крају промоције своје обраћање је произнео Епископ Григорије. Уследила је упечатљива дискусија. На крају скупа, Епископ Григорије је потписивао књиге многобројним присутним љубитељима писане речи.

Извор: poa-info.org

Pin It on Pinterest

Share This