Izaberite stranicu

На ликовном и литерарном конкурсу „Наш Патријарх Павле“, који су расписали Епархија будимљанско-никшићка и Матица српска – Друштво чланова у Црној Гори, пристигао је велики број радова, и за литерарну и за ликовну категорију, саопштено је из Матице.

Осим за Црну Гору, конкурс је био посебно расписан и за основне школе у Ораховцу и Великој Хочи. Стручни жири ОШ Светозар Марковић из Велике Хоче и ОШ Доситеј Обрадовић одабрао је пет најуспјелих литерарно-ликовних радова. Њих су урадили: Мицић Јован, пети разред, ОШ Светозар Марковић, Стопић Данијел, шести разред, ОШ Светозар Марковић, Ђуричић Љубомир, седми разред ОШ Светозар Марковић, Шарић Лука, шести разред, ОШ у Ораховцу, Зечевић Милутин, седми разред. ОШ у Ораховцу.

Као награду од Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори, они су добили бесплатно учешће на љетњој школи на Тари од 24. јуна до 5. јула.

Када су у питању ликовни и литерарни радови приспјели са територије Црне Горе организатори изражавају велико задовољство како бројношћу тако и квалитетом ових радова.

Стручни жири за оцјену ликовних радова (у саставу проф. Академије ликовних умјетности у Требињу Вељо Станишић и проф. ликовног Марија Зековић) наградио је сљедеће радове:

Пет најбољих ликовних радова ученика основних школа: Маша Миловић, 9 година, Анђелка Перовић, 13 година, Миа Каровић, 14 година, Тијана Марковић, 15 година и Јована Миловић, 15 година.

Добитници се награђују 12-дневним бораваком на љетњој школи у Србији.

Три најбоља писана рада ученика средњих школа: Радован Сукновић, 18 година, из Никшића, Катарина Вишић, 16 година, из Тивта, Поповић Нина, 16 година, из Подгорице

Награђени средњошколци у категорији ликовних радова награђују се дводневним обиласком манастира СПЦ у Србији.

Стручни жири за оцјену ликовних радова специјалним наградама наградио је учеснике ликовног дијела конкурса старосног узраста од 5 до 7 година.  Награђени су: Марко Мотика, 5,5 година, Дарија Милачић, 6 година, Милан Богдановић, 6 година, Ленка Ћетковић, 7 година, Матија Мотика, 7 година (сви из Баошића), Јована Перовић, 6 година, Катарина Васиљевић, 7 година, Хелена Јововић, 7 година, Јана  Требјешанин, 7 година и Анастасија Вучковић, (сви из Никшића).

Кад је у питању литерарни дио конкурса жири у саставу проф. српског језика Бојана Пејовић и проф. српског језика Марија Јелић је одлучио да 12-дневни боравак на љетњој школи у Србији добију основци: Маша Бојовић, ученик четвртог разреда, из Пљеваља, аша Радуловић, ученик седмог разреда, из Никшића, Андријана Зорић, ученик седмог разреда, из Никшића, Матија Балтић, ученик седмог разреда, из Мојковца, и Стефан Живковић, ученик седмог разреда, из Подгорице.

Исти жири је одлучио да дводневни обилазак манастира СПЦ у Србији добију сљедећи средњошколци: Милена Кљајевић, ученик трећег разреда, из Никшића, Драгана Благојевић, ученик другог разреда, из Никшића, и Милица Бундало, ученик другог разреда, из Подгорице.

Плакете награђеним ученицима биће уручене на манифестацији Дани Патријарха Павла, која ће се одржати у Никшићу, у Црквено-народном дому Св. Василије Острошки, с почетком у 20.00 часова, у суботу 13. априла, саопштила је Матица српска – Друштво чланова у Црној Гори..

Р.В.

 

Pin It on Pinterest

Share This