Izaberite stranicu

Празник Благовијести свечано је и молитвено прослављен у Средопосну недељу Великог и часног поста у Манастиру Светог Николе – Врањини на Скадарском језеру.

Поводом празника Свету литургију служио је протојереј Никола Урдешић, парох луштички.

После прочитаних одељака из Апостола и Јеванђеља, отац Никола се обратио монасима ове свете обитељи и вјерном народу. Он је честитао празник Благовијести, говорећи о Пресветој Богородици и њеној улози у спасењу рода људског.

Сви сабрани на Литургији приступили су Светом причешћу.

На крају Литургије отац Никола је још једном честитамо празник свим присутним који су се сабрали са разних страна, прочитавши и кратко протумачивши молитву на крају Литургије Светог Василија Великог “Испуни се и изврши, колико је то у нашој моћи, тајна твога спасоносног домостроја, Христе Боже наш…”

После благовјештенског литургијског сабрања у светониколајевском манастиру Врањина, игуман ове обитељи, отац Сава са братијом дочекао је све на братско-сестринској трпези љубави, наставивши заједничарење у овај благи, благословени и благовјештенски дан, потврдивши ону древну праксу првих хришћана да им је све било заједничко.

Александар Вујовић

 

Pin It on Pinterest

Share This