Izaberite stranicu

У просторијама Црквене општине Минхен одржан је четрнаести по реду Сусрет свеправославне омладине у Минхену (14. Panorthodoxen Stammtisch).

Сусрет је започео вечерњом службом, послије које су домаћини и гости отишли у просторије црквене општине, где су имали прилику да се упознају и разговарају.

Сусрету су присуствовали млади људи из српске, руске, румунске, бугарске и грузијске православне цркве; ту су, такође, били присутни Копти, римокатолици и протестанти, који су имали прилику да се боље упознају са православним хришћанством.

Свеправославни сусрети омладине у Минхену се одржавају већ четврту годину заредом и имају за циљ да помогну повезивању младих православних хришћана из различитих земаља и допринесу јачању свеправославног јединства.

Домаћин Сусрета је увек нека од православних цркава које се налазе у Минхену. Ови сусрети су започели да се одржавају у Српској православној цркви, која је до сада била домаћин већ седам пута.

Следећи Сусрет свеправославне омладине одржаће се 17. маја у Руској заграничној цркви са почетком у 18 часова. Адреса Руске заграничне цркве гласи: Lincolnstr. 58, 81549 München

Крсто Санишић

Извор: СПЦ Минхен

Pin It on Pinterest

Share This