Izaberite stranicu

Добротворна фондација Табор Украјинске Православне Цркве затражила је финансијску помоћ за оца Николаја Сливу који је заједно са својом матјушком и двоје мале деце био принуђен да изађе из свог дома, јер су га избацили активисти расколничке „Православне Цркве Украјине“.

Молба Фондације добро је прихваћена –  јавило се пуно људи милостивог срца из целог света, и отац Николај и његова породица од срца захваљују свима који су одговорили на молбу.

Према писању Табора, новац је стигао из Европе, Америке и Новог Зеланда, а и из саме Украјине. Штавише,  много више новца је стигло него што је били неопходно, а отац Николај и његова породица су одлучили да вишак дају свештеницима и парохијама у Волину који су остали без цркава.

Хуманитарна фондација Табор УПЦ основана је септембра 2014. по благослову митрополита кијевског и све Украјине Онуфрија како би помагала цивилном становништву усред непријатељстава у источној Украјини. Фонд активно сарађује са Синодским одељењем за социјална и хуманитарна питања.

Извор: Православие.ру (са енглеског Инфо служба СПЦ)

Pin It on Pinterest

Share This