Izaberite stranicu

Његово Преосвештенство Епископ буеносаирески и јужно-централно амерички господин Кирило примио је у уторак 26. марта, у цркви Рођења Пресвете Богородице у Буенос Аиресу, новог Епископа Антиохијске патријаршије за Буенос Аирес и цијелу Аргентину Митрополита Јакова. У пратњи Митрополита био је његов секретар, свештеник Габриел Коронел.

Изразивши радост због ове посјете, Владика Кирило је пожелио драгом госту да га на његовом новом путу и послушању које ће обављати у Аргентини прати Божији благослов и кријепе молитве Светих Игњатија Антиохијског, Јована Дамаскина, Исака и Јефрема сиријских и других сиријских отаца.

Након обиласка храма Епископ Кирило је госте позвао на ручак, гдје су наставили разговор о многим темама које се тичу заједничког рада обе епархије на унапређењу православне мисије у Аргентини.

Састанку су присуствовали презвитер Стефан Јовановић и јеромонах Никита.

Владика Кирило је 2. и 3. марта ове године присуствовао устоличењу Митрополита Јакова у цркви Светог Ђорђа у Буенос Аиресу.

Митрополит Јаков је рођен 1978. године у Ел Кури на сјеверу Либана. Завршио је Грађевински факултет, а након тога и студије теологије на Теолошком институту „Свети Јован Дамаскин” у Баламанду. Докторат је одбранио на Универзитету у Солуну. Прије постављења у Аргентину служио је Аккарској епископији, у Либану.

С.Ј./ О.Б.

Pin It on Pinterest

Share This