Izaberite stranicu

На дан молитвеног прослављања Светог Алексеја – човека Божјег, 30. марта, у епархијском седишту у Пријепољу одржана је седница Епархијског управног одбора и Епархијског савета Епархије милешевске којом је председавао Његово преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије.

Најпре су чланови учествовали у божанској Литургији у манастиру Милешеви коју је служио Епископ Атанасије уз саслужење свештенства и свештеномонаштва Епархије милешевске.

Позивајући нове чланове Епархијског савета да положе заклетву, Епископ Атанасије је рекао да су они својим учешћем у Литургији и причешћивањем Пречасним Телом и Крвљу Господа и Спаса нашега Исуса Христа већ дали заклетву, јер је причешће најчвршћи јемац и гаранција да ће се они који се бирају у епархијска тела трудити на пољу унапређивања Цркве Христове на простору Епархије милешевске.

После полагања заклетве, одржана је седница епархијских тела на којој је усвојен предлог чланова Епархијског управног одбора, као и извештаји о материјално-финансијском пословању Епархије са завршним рачуном за 2018. и предлогом буџета за 2019. годину, затим о пословању епархијског магацина, о заштити и газдовању шумама Епархије милешевске, о раду радија Милешева и извештај о верској настави у претходној школској години.

На седници је било речи и о реализованим и предвиђеним пројектима у сарадњи са Управом за сарадњу са црквама и верским заједницама при Министарству правде Владе Републике Србије, изнета је и економско-социјална проблематика Рашке области. Уследило је и свестрано заједничко промишљање живота у текућој години и припремама за прославу 800-годишњег јубилеја манастира Милешеве.

Извор: Епархија милешевска

Pin It on Pinterest

Share This