Izaberite stranicu

На четврту недељу пред Васкрсење Господње, у дану када Црква прославља Св. Кирила Јерусалимског – служена је Света литургија у храму под Горицом.

Евхаристијским сабрањем началствовао је јереј Блажо Божовић, уз саслужење протојереја-ставрофора Милете Кљајевића и молитвено учешће проте Милуна Фемића, дугогодишњег старешине овог храма.

На литургијске возгласе су одговарали појци цркве Светог Ђорђа.

Прочитавши јеванђелско зачало и по освећењу Дарова предложења, Светој тајни причешћа приступио је знатан број верног народа.

У наставку, сабранима се обратио началствујући свештенослужитељ јереј Блажо Божовић пожелевши да им молитва буде на здравље и спасење, да их Господ Бог чува и храбри – како би се добрим подвигом подвизавали у данима који им предстоје – пожелевши при самоме крају свога обраћања да Господ све народе сачува и сваким добром дарује у векове векова.

Прочитавши благодарствене молитве, а по примању Његових пречистих и животворних тајни, сабрани у храму Господњем, као и они који су пристизали тога дана – имали су прилику да целивају  часни крст Господњи, који је у суботу током вечерње службе – изнет вернима на поклоњење.

Елза Бибић

 

Pin It on Pinterest

Share This