Izaberite stranicu

У Цркви Св. Ђорђа испод Горице одржан је парастос страдалима од  Нато агресије на Србију и Црну Гору 1999. год.

Након парастоса присутнима се обратио свештеник Драган Станишић, парох подгорички. Он је казао да у овој, другој, недјељи Великог поста , славимо блиставе  животворне, вјечне и нестворене енергије које сијају од самога Божанског бића. Том енергијом,  коју имамо у себи од самог дана крштења,  бранимо  се од  зла.

“Нама су  током бомбардовања  наносили  зло не неки системи или алијансе, већ је  кренуло све из главе људи који у братоубиству и човјекоубиству не виде никаквог гријеха.  Господа:  Bil, Medlin, Toni, Ričard, Gerhard и други, пуцали су на  нас из ваздуха, са неба,  не жалећи  нимало због тога. Двадесет  година  послије тог страшног злочина,  када  је  толико мајки овдје завијено у црно и скрхано тугом због губитка својих синова и кћери,  „натовцима“ није,  још увијек,  жао што су били  виновници  несреће.”

Отац Драган је истакао да се данас све више говори о погубним последицама  Нато агресије на нашу земљу. Пуно је болесних, несрећних, ојађених, преварених, све је загађено, а нико нема идеју како све то прочистити.

“Славећи данас  нестворене  енергије  и вјечни смисао доброте и правде у Христу Господу, ми вјерујемо да би се све преокренуло на добро –  када би због свог злочина  зажалили они који га чине. Наш ваздух и наше воде и земљу би оросила свјежина, када би силници овог свијета макар мало жалили и туговали због почињеног злодјела. Укoлико и даље не буду имали саосјећања, они ће бити мрски  људи не само  нашем покољењу, већ и суду будућих генерација”, казао је свештеник Драган Станишић и помолио се цитирајући Патријарха српског Павла, да се никада не деси да будемо међу онима који су џелати, већ да свагда имамо својство подношења невоља и наду васкрсења.

 

Елза Бибић

Pin It on Pinterest

Share This