Izaberite stranicu

У nедељу, 24. mарта у cркви Свете Марине општина Илијуполи-Атина, Република Грчка, одржан је Парастос поводом 20-годишњег бомбардовања НАТО алијансе Србије и 15-годишњег pогрома српског народа на Косову и Метохији од стране шиптарских терориста уз присуство mеђународних војних сила КФОР-а.

Парастос су служили српски свештеници који живе и студирају у Атини. Началствовао је jеромонах Амвросије (Весић), уз саслуживање pротосинђела Василија (Гавриловића), pротојерејa-страврофора Душана Бурсаћа, јереја Николе Гачевића, јереја Саше Станковића и aрхимандрита Евсевија Меанџије. За певницом је појала iгуманија Манастира Грабовац мати Ирина (Ђорђевић) и магистар теологије Огњен Звекић.

Поред српског народа који живи и ради у Атини били су присутни представници Амбасаде Србије kонзул г. Милан Вукосављевић , aташе за културу г. Немања Дикић и војни аташе потпуковник г. Драган Петковић који се обратио присутнима у име Амбасаде Републике Србије. Такође су били присутни и представници Амбасаде Републике Босне и Херцеговине г. Жељко Мартић и гђа Жељка Лакић.

У своме обраћању потпуковник г. Драган Петковић осврнуо се на бомбардовање из личног искуства, притом нагласивши јуначко држање српске војске пред војно надмоћнијом  НАТО силом, али не и морално надмоћнијом, јер Срби су увек били  и остали јуначки народ који се борио на правди Божијој.

Архимандрит  Евсевије (Меанџија)

Pin It on Pinterest

Share This