Izaberite stranicu

Удружење грађана и поштовалаца Бјелопавлића “Бијели Павле”, саопштило је да Министарство одбране Црне Горе, као и команада касарне ”Милован Шарановић” у Даниловграду, данас нијесу дозволили, ни поред упућеног писменог захтјева, представницима овог Удружења и Црквене општине Даниловград да обиђу спомен обиљежје на мјесту страдања војника Саше Стајића, одрже помен, положе вијенце и цвијеће и упале свијеће. Војник Саша је прва жртва Нато агресије на Србију и Црну Гору.

У саопштењу које потписује предсједник УО мр Огњен Јововић, истиче се да војници и обезбјеђење на капији касарне нијесу дозволили свештенику Жељку Ћалићу и представницима Црквене општине и Удружења Бјелопавлића улазак у објекат касарне, не наводећи разлог и наређење за забрану уласка.

Помен војнику Саши Стајићу из Београда, који је погинуо 24. марта 1999. приликом бомбардовања касарне гдје је био на ослужењу војног рока, одржан је пред капијом касарне ”Милован Шарановић” у Даниловграду.

Удружења “Бијели Павле” саопштава да је двадесета годишњица НАТО агресије и бомбардовања СР Југославије, обиљежена Литургијом у Храму Свете Текле у Даниловграду, коју је служио даниловградски парох протојереј Жељко Ћалић, и поменом свим страдалима.

Весна Девић

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This