Izaberite stranicu

Удружење Краљевина Србија је 16. и 17. марта 2019, посjетитло Косово и Метохију и допремило помоћ нашем народу који живи у енклавама наше јужне покрајине.

Овог пута, Удружење је помогло 24-очланој породици Савић из села Коретиште, општина Гњилане, у којој у једној кући живи 11 дјеце, без основних услови за живот.

„Удружење је успјело да обезбиједи веш машину, пријатељ нашег удружења г. Мишко Милошевић компјутер за дјецу, а наши чланови су помогли донацијом одеће и обуће, као и новца. Уз помоћ Фондације Принцезе Катарине и дивних људи из Лајфлајн Чикаго организације, обезбеђен је и фрижидер са хладњаком, играчке, школски прибор и пакети са храном“, истакли су из Удружења и додали:

Лајфлајн Чикаго је обезбиједио додатних 2 000 долара у пакетима са храном, који су подијељени угроженим породицама у Грачаници, уз помоћ организације „Мајка девет Југовића“.

Делегација је овом приликом посјетила и наше светиње и монашке заједнице које су стуб очувања српске културне баштине на Космету, као и узданица преосталог српског живља – Високе Дечане, Пећку Патријаршију, Зочиште, Свете Архангеле код Призрена, Грачаницу, а обишли смо и древни Призрен, Богородицу Љевишку, храм Светог Ђорђа и призренску Богословију.

На 15. годишњицу погрома, присуствовали су молитви у обновљеним Светим Архангелима који су страдали у том страшном дану насиља и злочина над нашим народом, културом и вјером, који су обновљени захваљујући преданом раду игумана манастира, Архимандрита Михаила.

„Путовање и доставу не би могли да реализујемо без подршке и помоћи Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије, којој смо неизмјерно захвални“, нагласили су из Удружења.

Извор: ИН4С

Pin It on Pinterest

Share This