Izaberite stranicu

На празник Светог Тарасија Патријарха цариградског, у недељу, 10. марта, упокојио се у Господу Хосе Пења из Венецуеле.

Парастос новопреминулом Хосеу, служили су у уторак 12. марта свештеници Српске и Антиохијске патријаршије, архимандрит др Евстатије Аздејковић, свештеник Никола Холи  (Антиохијска патријаршија) и презвитер Павле Пења, син упокојеног Хосеа.

Сахрана упокојеног Хосеа Пења, обавиће се у четвртак 14. марта.

Син преминулог Хосе Пења, презвитер Павле Пења клирик је Српске православне цркве – Епархије буеносајреско јужноцентралноамеричке, заједно са архимандритом др Евстатијем Аздејковићем опслужује парохије у Маракају и Каракасу.

Иако живе у врло тешким условима због тренутне кризе у Венецуели, оци, архимандрит Евстатије и презвитер Павле, се труде да црквени живот буде нормалан и активан.

Они такође свакодневно обилазе старе и болесне и оне у парохији којима је помоћ потребна и снадбијевајући их храном, водом и љековима у овој кризној ситуацији, показују бригу за повјерену паству. Својим примјером свједоче и одлазе у најопаснија подручја у којима и поред ратних дешавања, набављају љекове потребитима. Отац Евстатије љекове купује од препродаваца на црном тржишту, одлазећи у опасне дјелове града, ризикујући сопствени живот, само да би својим парохијанима помогао у тешкој ратној ситуацији.

Нека свеблаги Господ упокоји слугу свог Хосеа, и прими га у своје наручје, дарујући му Царство небеско.

Алекс Стојковић из Каракаса/Александар Вујовић

Pin It on Pinterest

Share This