Izaberite stranicu

Неколико хиљада људи у Индији примило је недавно Тајну крштења у светој Православној цркви, међу којима 47 протестантских свештеника који су проповједали својим верницима о правој вери.

Мисионарски тим, у чијем саставу су били отац Атанасије Коун из православне руске Цркве Пресвете Богородице Иверске на Хавајима, отац Јефрем, донедавно у Манастиру Светог Антонија у Аризони а сада у Скиту Светог Нила на Аљаски, отац Георгије Максимов из Москве, сестра Параскева из Скита Светог Нила, и сестре Јована и Анастасија из Москве, провели су две недеље у Индији, проповедајући и држећи предавања о светом православљу и обављајући крштење 350 лица.

Око 1.000 људи је показало интересовање за крштењем, али стицај различитих околности су учинили да неколико хиљада буде крштено током овог путовања. Детаљни опис целог пута може се наћи на блогу оца Јефрема OrthodoxRiver (Православна река).

Отац Георгије Максимов је такође објавио видео о овом мисионарском путовању.

Како о. Јефрем каже, књига Светог Серафима Бела Богато наслеђе Православне Цркве преведена је на локални телугу језик у новембру и тада је отац могао да посети Индију на две недеље у децембру 2018. и да води интензивне катихетске курсеве за 60 свештеника који су проповедали својим парохијанима о православљу, и онда су многи били спремни да се крсте.

Друге књиге и текстови који су преведени или се преводе јесу Катихизис – Вера светих Светог Николаја Велимировића, Типик, Чин Крштења, Символ вере, Молитва Господња, 5 малих књига оца Данила Сисојева и делови из Истине о нашој Вери старца Клеопе.

Извор: Orthchristian.com

Pin It on Pinterest

Share This