Izaberite stranicu

Промоција часописа за културу и књижевност Удружења књижевника Црне Горе ,,Стварање“, броја који је посвећен тродневној манифестацији Осми Дани Његошеви, 2018. биће одржана у суботу, 9. марта, у Његошевој свечаној сали на Цетињу са почетком у 18 часова.

Осми Дани Његошеви одржани су 12, 13. и 14. новембра 2018. године као међународна и једна од данас најзначајнијих књижевних манифестација код нас и у региону. Програм се одвијао у четири црногорска града: Цетињу, Бару, Подгорици и Никшићу. Организатори манифестације били су Удружење књижевника Црне Горе, Књижевно друштво „Његош“ и НВО „Његошеве вечери поезије“. По ријечима уваженог Митрополита црногорско-приморског г. Амфилохија, Дани Његошеви обиљежили су, поред богатог културног програма и отварање Његошеве свечане сале на Цетињу, у којој су стихове говорили пјесници из Црне Горе, Србије, Русије, Бугарске, Румуније и Словачке.

О ,,Стварању“ – Дани Његошеви, чији садржај обухвата програм читаве тродневне манифестације, говориће организатори манифестације, књижевници: Новица Ђурић, Милутин Мићовић и Радомир Уљаревић, публициста Јован Маркуш, књижевник Радојица Радовић и уредница часописа, пјесникиња Милица Бакрач.

Pin It on Pinterest

Share This