Izaberite stranicu

Особе маскиране фантомкама на кућним вратима Миленка Дакића у Гораждевцу исписале су графит терористичке УЧК.

Миленко Дакић је у изјави за Радио Гораждевац описао како је његов син Лука у дворишту доживио овакву непријатност.

“Седели смо, девет сати је прошло. Гледали смо неку спортску емисију, ништа нисмо приметили, међутим, кад је Лука изашао вани и кренуо према пољском вц-у, видео је нешто црно поред места где бацамо пепео. Рачунао је да је то наш пас и кад је упалио лампу човек је са фантомком на глави чучао доле. Кад је видео светло збрисао је. Међутим, кад су после једно двадесет минута, пола сата Лука и његова мајка пошли на спавање, видели су горе на степеништу да је написано УЧК. Они то одмах нису приметили, кад су упалили светло видели су то и одмах дошли код мене, каже тата да видиш он је написао УЧК, хајде рекох да то видим и онда сам ја позвао полицију”, рекао је Дакић.

Он додаје да је ово јасна порука Србима и да се највише плаши за будућност своје деце.

“Сваког дана се дешавају чудне ствари, ја стварно не знам. Плашим се за децу, ова деца су се уплашила, ја стварно не знам шта да вам кажем”, каже Миленко Дакић из Гораждевца.

Овај инцидент десио се само двадесет четири сата након што је у другом делу села украдена стеона крава Веску Дашићу.

И овај инцидент узнемирио је житеље највећег српског села у Метохији.

Због графита који је исписан синоћ око поноћи, из Канцеларије захтевају од КФОР-а и полиције да појачају присуство у тој српској енклави.

„Срби у Гораждевцу и другим дјеловима Косова све чешће су на мети напада. Захтјевамо од Кфор-а и полиције да хитно појачају присуство у тој српској енклави“, наводи се у саопштењу.

Како се истиче, искуство говори да је радикализација политичких порука Приштине увијек била праћена порастом броја национално мотивисаних инцидената, тако да се „ни овога пута криминални и екстремистички испади у Гораждевцу не могу посматрати ван контекста свеопште антисрпске хистерије коју инспиришу носиоци највиших функција у Приштини“.

Из Канцеларије подсјећају да је у последњих неколико дана из Приштине упућено више ратоборних политичких порука које не могу бити схваћене никако другачије него као отворена пријетња читавом српском народу на Косову*.

„Крајње је вријеме да међународна заједница и њени представници најодлучније реагују пре него што неодговорно поигравање Приштине са стабилношћу региона прерасте у нешто много опасније и разорније„, сматрају они.

Милош Димитријевић, предсједник Привременог органа Општине Пећ, казао је за портал ИН4С да Срби у Гораждевцу јесу узнемирени, али и да су одлучни у опредјељењу да опстану на огњиштима упркос притисцима да их одавде иселе.

Он очекује одлучну реакцију Еулекса, јер, каже, у тзв. косовску полицију тамошњи Срби немају повјерења. Он је најновији атак албанских екстремиста најоштрије осудио, уз оцјену да је „очигледно циљано бирано баш ово вријеме, када се многе ствари у покрајини ломе“.

Извор: ИН4С

 

Pin It on Pinterest

Share This