Izaberite stranicu

Генерални секретар УН Антонио Гутереш позвао је свјетску заједницу да не оставља некажњеним злочине почињене против медијских радника и активиста који штите права и слободе.

У последње три године у свијету је убијено више од хиљаду активиста за људска права и новинара, а људска права слабе, рекао је Гутереш говорећи на отварању 40. засиједања Савјета УН за људска права у Женеви које ће трајати до 22. марта и разматрати ситуацију у погледу права и слобода у тридесетак земаља, укључујући Украјину, Венецуелу и Сирију.

„За последње три године убијено је више од хиљаду заштитника људских права и новинара“, рекао је Гутереш и позвао да се „учини више“ за њихову заштиту и окончање репресија, а да се одговорни изведу пред лице правде.

Учесници засиједања Савјета за људска права размотриће од 25. фебруара до 22. марта ситуацију у погледу права и слобода у тридесетак земаља, укључујући Украјину, Венецуелу и Сирију. Пажња ће бити посвећена и темама као што су заштита дјеце од насиља, поштовање људских права у борби против тероризма и спречавање мучења. Русију ће на засиједању заступати замјеник министра спољних послова Сергеј Вершињин.

Извор: ИН4С

Pin It on Pinterest

Share This