Izaberite stranicu

Патријарх александријски и све Африке Теодор II стигао је у уторак ујутру, 19. фебруара у престоницу Демократске Републике Конго, Киншасу, у пратњи Епископа вавилонског Теодора, прешавши реку Конго, која је природна граница између Демократске Републике Конго и Републике Конго (Бразавил).

Митрополит Киншасе Никифор, конгоански министар спољних послова Базил Олонго Понго, амбасадор Египта, амбасадор Грчке у Киншаси Јоргос Папакостас, генерални конзул Грчке у ДР Конго и председник Грчке заједнице Герасимос Дунис приредили су топлу добродошлицу Патријарху у луци Киншасе.

У наставку је Патријарх посетио Цркву Светог Николаја у Грчкој заједници Киншасе и присуствовао Божанској литургији у учешће свих наведених великодостојника, међу којима и руског амбасадора и српског амбасадора у Киншаси.

Митрополит Киншасе је истакао важност Патријархове посете овој Митрополији а, а Блажењејши Патријарх је одржао говор о патријаршијском мисионарском раду. Захвалио је Митрополиту Киншасе и свима онима који су присутни у цркви Грчке заједнице.

Патријарх се 20. фебруара сусрео са председником ДР Конго Феликсом Антоаном Чисекеди Чиломбо у његовој председничкој резиденцији. Блажењејши  је изложио Његовом превасходству о раду Александријске патријаршије широм Африке, поменувши притом школе и болнице које су мисионарске митрополије патријаршијског престола подигле и устројиле по Африци.

Извор: Александријска патријаршија, Ромфеа

Pin It on Pinterest

Share This