Izaberite stranicu

Пекара и посластичарница Народне кухиње при Саборном Храму Христовог Васкрсења у Подгорици је почела са радом прије годину дана на данашњи дан, 22. фебруара, благословом Архиепископа цетињског Митрополита црногорско-приморског г. Амфилохија.

“Отварање пекаре је било право мало чудо Божије, кренули смо благословом Митрополита Амфилохија, који нам је сугерисао да треба да се потрудимо да наш хуманитарни рад не зависи само од добрих људи и средстава које Митрополија издваја за Народну кухињу и остале наше социјалне активности”, казао је свештеник Миомир Вулевић, управник Народне кухиње за Радио Светигору, поводом годишњице освећења пекаре и радионице колача.

Позитивним пословањем пекаре, чиј је рад и осмишљен ради самоодрживог финансирања хуманитарних активности „Човјекољубља“, које се спроводе и преко Народне кухиње, повећан је буџет а самим тим и створени услови за унапређење харитативне дјелатности.

“Захваљујући пекари и радионици колача успјели смо у већој мјери прошле године да изађемо у сусрет нашим суграђанама, почев од лијечења тешких обољења па до других незгода и проблема са којима се суочавају”, нагласио је отац Миомир.

Истиче задовољство што су производи ове пекаре већ постали препознатљиви по квалитету. Поред разних домаћих интегралних хљебова, пецива, колача, торти, пекара има богату и разноврсну посну понуду.

Куповином производа у пекари Народне кухиње свим људима се пружа јединствена прилика да учествују у хуманитарној мисији Цркве и помогну онима који су на било који начин егзистенцијално угрожени.

“Позивамо све људи да дођу у нашу пекару и посластичару, да пробају – купе наше производе и на тај начин уграде себе у добра дијела. Ово је Народна кухиња и народ треба да је подржи, а од Народне кухиње, опет, народ је тај који треба да прими помоћ”, казао је свештеник Миомир Вулевић, управник Народне кухиње при Саборном Храму Христовог Васкрсења у Подгорици и поручио да се интезивно размишља о новим пројектима којима би се унаприједио рад Добротворног фонда Митрополије црногорско–приморске „Човјекољубље“, а преко њега Народне кухиње и осталих хуманитарних дјелатности Митрополије.

Весна Девић

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This