Izaberite stranicu

Удружење добровољних давалаца крви “Свети новомученици Момишићки” у недељу 24. фебруара, организује меморијалну акцију добровољног давања крви посвећену свом члану, Дарку Вујошевићу, који је у покушају да спаси трочлану породицу Кумбуровић из таласа Скадарског језера и сам пострадао.

Супружници Јана и Ратко Кумбуровић и њихова дванаестогодишња кћерка Нина и Дарко Вујошевић утопили су се 3. фебруара на Скадарском језеру, након што се због невремена преврнуо чамац у којем су били.

Данило Радовић, предсједник Удружења добровољних давалаца крви  “Свети новомученици Момишићки” казао је да се Дарко својим подвигом – покушајем да спаси породицу Кумбуровић, уписао у књигу бесмртника. Меморијална акција, по његовим ријечима није само гест указивања поштовања за његов херојски чин, већ и за сваки његов одазив на позиве Удружења да заједно дају крв.

“Ову акцију посветили смо њему и наравно породици Кумбуровић, која је такође страдала у том немилом догађају. Дарко је био члан нашега Удружења, редовно је учествовао у акцијама добровољног давања крви а својим херојским чином ушао је у историју и овога града и ове државе. Уписао се у књиге бесмртника”, истакао је Радовић.

Нова акција Удружења “Света 42 новомученика Момишићика” почеће у 8 часова у Заводу за трансфузију крви Клиничког центра Црне Горе и трајаће, судећи по досадашњем одзиву, који је одличан, вјероватно до 13 часова.

“Иако из досадашњег искуства очекујемо да ће се највећи број давалаца пријавити у ова два-три дана, на основу досадашњег одзива процјењујемо да ће ово бити једна од бројнијих акција нашег Удружења”, казао је Радовић.

Позвао је све заинтересоване да се укључе у акцију давања крви, уз молбу да се пријаве на број телефона 067 444 603, ради распоређивања у групе како би се избјегле гужве.

Меморијална акција “Дарко Вујошевић” је 18. акција Удружења добровољних давалаца крви  “Свети новомученици Момишићки” које је основано 2012. године.

Извор: Светигора

Pin It on Pinterest

Share This