Izaberite stranicu

Ујутру 18. фебруара 2019. патријарх александријски и све Африке Теодор II, у чијој пратњи су били митрополит бразавилски и габонски Пантелејмон и епископ вавилонски Теодор, стигао је у Долиси, трећи најмногољуднији град Републике Конго-Бразавил.

После обиласка седишта гувернатуре (провинције), Патријарх александријски посетио је парохију Свете Ирине, где је присуствовао Божанској Литургији.

У наставку је патријарх Теодор посетио основну школу „Светлост народа“ ове Митрополије. У недавно обновљеној школи присуствовао је 10-годишњици рада њколе, коју је основао Патријарх. У свомобраћању Патријарх је истакао важност квалитетног образовања, истичући да је сада приоритет за Александријску Патријаршију да оснује више школа у Африци.

Он је такође честитао митрополиту и запосленима у школи на високом нивоу образовања и понудио је мале иконице ученицима.

Патријарх је посетио и узор сиротиште „Светог Ефстатија“, где је посетио просторије обновљене зграде у присуству локалних власти, после чега је приређен ручак са децом која су овде добила здравствену заштиту.

Извор: Ромфеа (са енглеског Инфо служба СПЦ)

Pin It on Pinterest

Share This