Izaberite stranicu

Његово високопреосвештенство Митрополит горловски и славјански г. Митрофан ухапшен је јуче,18. фебруара, на контролном пункту и пребачен у полицијску станицу у Славјанску.

Инцидент се десио само дан након што је Епархија горловска изразила своју лојалност канонској Цркви и њеном предстојатељу, Његовом блаженству Митрополиту кијевском и све Украјине г. Онуфрију.

Митрополит Митрофан се враћао након што је одслужио службу у једној од епархијских цркава када је заустављен на контролном пункту у селу Малинковка и одвезен у полицијску станицу.

Ни адвокату, нити његовом свештенству, није било дозвољено да га посети. Након што су сазнали за инцидент, верници Епархије су се са свештенством окупили испред полицијске станице и одслужили молебан.

Полицијски представник се након тога обратио окупљенима, информишући их да је Митрополит Митрофан затворен због сумње на сепаратизам. Међутим, ускоро је пуштен. Након пуштања из притвора,  Митрополит горловски и славјански г. Митрофан је отишао у своју резиденцију.

Извор: Православие.ру (са енглеског Инфо служба СПЦ)

Pin It on Pinterest

Share This