Izaberite stranicu

Хуманитарни омладински клуб „Млади за Космет“ протеклог викенда својом посјетом и помоћи обрадовао је више малишана и породицу Трајковић са Косова и Метохије.

Дјеца из шест породица добили су обућу и одјећу, а Трајковићи бијелу технику, захваљујући новчаним средствима, близу 1900 евра, које је ова организација успјела да прикупи током јануара, што уједно представља, како сами истичу, највећу мјесечну донацију од њеног оснивања.

“Обрадовали смо двије породице Стојановић из Грачанице, породицу Стојковић из села Сврачак, Костић и Савић – село Зебице, као и породицу Трајковић из села Понеш”, саопштили су из ове хуманитарне организације.

Нову обућу и зимске јакне, у вриједности од око 900 евра, добило је двадесет и осам дјевојчица и дјечака.

Млади за Космет куповином бијеле технике (електрични шпорет, веш машина, фрижидер, шпорет на дрва), у вриједности од близу 1000 евра, дали су свој допринос и акцији хитне санације куће породице Трајковић, у којој су учествовале Добротворна организација Епархије рашко-призренске ”Мајка девет Југовића”,  ”Срби за Србе” и ”Радости моја” из Штутгарта.

“Највећа захвалност за још једну успјешну акцију иде нашим приложницима који су се одазвали у великом броју и у складу са својим могућностима уплаћивали новац претходног мјесеца”, поручују из ове хуманитарне организације која је током свог једнодеценијског постојања забиљежила велики број активности у циљу помоћи опстанка нашег народа на КиМ и подизању свијести о нераскидивости веза свете Црне Горе и мученичког Косова и Метохије. 

Као таква, ова организација је препозната како од народа, тако и од наше Цркве – Епархије рашко- призренске, која је недавно изразила посебну благодарност свима који активно помажу наш народ на Косову и Метохији, са благословом надлежних архијереја, међу којима је убројана и хуманитарна организација Млади за Космет.

На крају посјете Светој косметској земљи, чланови Хуманитарног омладинског клуба „Млади за Космет“ посебну захвалност за гостопримство и логистику, упутили су добротворној организацији ”Мајка девет Југовића” на челу са протиницом Светланом Стевић.

Са поруком “Косово је срце Србије и душа Црне Горе”  Млади за Космет захваљују свим људима добре воље на досадашњој помоћи и моле да и убудуће прате њихов рад и буду дио активности ове организације.

Весна Девић

 

Pin It on Pinterest

Share This