Izaberite stranicu

У Кургану је Руска црква отворила кризни центар за труднице и жене у тешкој животној ситуацији, али и за младе мајке са децом. Ово је 59. прихватилиште за жене у Русији које издржава Црква. У Русији је по подацима Министарства здравља, 2017. године обављено 627.000 абортуса, а у Курганској области на сваких 100 успешних порода је 70 абортуса.

До отварања овог црквеног прихватилишта у граду је функционисало једно државно прихватилиште за жене, у којем је истовремено могло да борави само пет жена са децом.

Садам у црквеном прихватилишту жене могу да користе и услуге социјалних радника, који ће им помоћу у вези докумената, становања и рада. Са женама ће радити психолози и православни свештеници. Прихватилиште ће имати и СОС телефон преко кога жене у тешкој ситуацији могу да се јаве и затраже помоћ психолога и правника. Осим тога, у црквеном прихватилишту ради и центар за хуманитарну помоћ, који ће жене у кризним ситуацијама, мајке у тешким животним ситуацијама и многочедне породице снадбевати храном, одећом, обућом, дечјим играчкама, средствима хигијене и другим. Само 2018. г. овај центар је указао помоћ за 350 породица.

Извор: Патриархиа.ру (с руског Инфо служба)

Pin It on Pinterest

Share This