Izaberite stranicu

Епископ западноевропски г. Лука служио је у недељу, 3. фебруара 2019. године, Свету архијерејску литуригију у цркви Свете Петке у париском предграђу Бонди. После Литургије, у присуству Епископа одржана је годишња седница Парохијског савета. Саслуживали су парох протојереј-ставрофор Жељко Симоновић и ђакон Ненад Костић.

На годишњој седници Парохијског савета, због пастирских бриге о српским исељеницима, са благословом Епископа Луке донета је одлука о подели досад јединстевне парохије за северозападна предграђа Париза на две парохије. Парохија Свете Петке у Бондију опслуживаће западна преграђа, а на новом богослужбеном месту у предрађу Пјерфит биће формирана нова парохија Светог Василија Острошког за северна париска предграђа.

На састанку је усвојен финансијски план за реализовање одлуке. Иначе, у париској области Епархија западноевропска богослужи још и у епархијској Саборној цркви Светог Саве у подножју Монмартра, као и у предграђу Анијер, где су већина парохијана православни Французи па се и богослужи на француском језику.

Извор: Епархија западноевропска

Pin It on Pinterest

Share This