Izaberite stranicu

Данас на празник Светог Саве, у препуној Цркви Свете Недјеље у Јошици, свечно је прослављен овај дивни светитељ рода нашега. Након вечерње службе коју су уз старјешину храма о. Небојшу Вуловића, служили и свештеници протојереј ставрофор Предраг Видаковић и протојереј ставрофор Видо Вуковић, као и ђакон Драгомир Видаковић, обављен је чин резања славског колача. Окупљеном народу који је испунио цркву, празничном бесједом обратио се отац Предраг Видаковић који је између осталог рекао да се данас, гдје год да се окренеш на земаљској кугли, слави и  прославља име Светог Саве. Поучио је све присутне, рекавши да се кроз Светог Саву сви челичимо и утврђујемо у нашој вјери, ма каква год искушења да нас сналазе!

Након бесједе, по већ устаљеној пракси изведен је богат, дјечији светосавски програм у којем су дјеца пјевала и рецитовала свом заштитнику. У склопу програма  прочитан је и првонаграђени рад са литерарног конкурса СКПД ,,Просвјета“ из Херцег Новог, ученице из Јошице Теодоре Смољан, на тему „УСКЛИКНИМО С’ ЉУБАВЉУ СВЕТИТЕЉУ САВИ“.
По завршетку приредбе, цијела црква је запјевала Светосавску химну, а дјеци су подијељени поклон пакетићи.
Затим је дружење настављено у парохијском дому гдје је управа парохије, заједно са мјештанима и вриједним домаћицама приредила трпезу љубави и послужење за све присутне.
Нека би нас молитве Светог Саве и сав труд који је чинио за род наш  водиле да корачамо правим путем, да се сложимо, умножимо и обожимо! Амин.

Pin It on Pinterest

Share This