Izaberite stranicu

У Цркви Полагања ризе Пресвете Богородице у Бијелој свечано је прослављен Савиндан. Свету литургију служили су протојереј-ставрофор Видо Вуковић, Бијељанин који је своју дугогодишњу свештеничку службу обављао у Енглеској, протојереј–ставрофор Предраг Видаковић, парох бјељско-крушевички, јереј Небојша Вуловић, парох јошички и ђакон Драгомир Видаковић. Након Свете литургије, дјеца – полазници школе вјеронауке, заједно са својим вјероучитељем оцем Небојшом Вуловићем, извели су пригодан светосавски програм.

Отац Видо Вуковић обратио се народу бесједом у којој је истакао значај Светог Саве, првог Архиепископа српског, за наш народ и Цркву уопште: „Оволики број присутних вјерника на Светој литургији, упркос свим притисцима  са разних страна, само је потврда да је Свети Сава омиљени светитељ нашег народа, нарочито дјеце“, рекао је, између осталог, прота Видо.

Отац Предраг захвалио се браћи свештеницима и вјерном народу, нарочито дјеци „која свог Светог Саву не заборављају“, изразивши наду да ће га прослављати, не само у црквама, већ и у црногорским школама из којих је, нажалост, изгнан.

Након Светосавске химне коју су сви заједно отпјевали, учесницима у рецитаторском програму, као и осталој присутној дјеци, подијељени су  пригодни поклони.

Драган Видаковић

Pin It on Pinterest

Share This