Izaberite stranicu

Празник Сабора Светог Јована Крститеља – Јовањдан, крсна слава Његовог преосвештенства Епископа пакрачко-славонског г. Јована, молитвено је прослављен 20. јануара у параклису Благовештења Пресвете Богородице, у капели Владичанског двора у Пакрацу.

Са верним народом пакрачке парохије и гостима, свештеним клиром и монаштвом, уз саслужење јереја Драгослава Тополца, старешине Храма Светог апостола Томе на Новом Бежанијском гробљу у Београду, надлежног пароха пакрачког протојереја-ставрофора Ђорђа Теодоровића и протођакона Милана Томашевића, Свету архијерејску литургију служио је Његово преосвештенство владика пакрачко-славонски г. Јован.

Поучавајући о прочитаним одељцима из Светог писма, по благослову Преосвећеног владике, окупљени народ пригодном беседом о животу и делима Светог Јована Претече поздравио је отац Драгослав.

После причешћа светим Даровима у којима су удео узели скоро сви присутни, по свршетку Свете литургије, у славу Божју и част и спомен Светог Јована Крститеља – крсне славе владике Јована, у Владичанском двору освештани су славски колач и жито, а затим је за све присутне и госте уприличено послужење и славски ручак.

Извор: Епархија пакрачко-славонска

Pin It on Pinterest

Share This