Izaberite stranicu

Јерах Јеладске православне цркве Митрополит кифирски Серафим убијеђен је да је признање украјинске аутокефалије произвело велики канонски проблем с непредвидивим последицама.

У својој Божићној пастирској посланици он је позвао на међуправославни разговор о сложеној ситуацији у украјинском и свјетском православљу, како би се вратили свештеном канонском поретку.

“Нажалост, признајемо с дубоком ожалошћеношћу да је недавно призање аутокефалије Украјине с предстојатељем, до недавно расколничким епископом, кога не признају остале помјесне Православне цркве, које признају само канонског Митрополита Онуфрија и његов Свети синод, произвело значајан канонски проблем са непредвидивим последицама по неразориво јединство Свете Христове Православне цркве”, преноси “Ромфеа” ријечи јерарха Јеладске православне цркве.

“Са смирењем сматрамо да је повратак свештеном канонском поретку и канонском путу могућ посредством сазивања и рада у Светом Духу Свеправославног сабора. Гајимо наду и узносимо врелу молитву Богомладенцу да се што је прије могуће поврати Божанствени мир у Украјинској православној цркви како би ишчезла постојећа ужасна шизма и зацарили се једнодушност и Божанска љубав у многострадалном украјинском народу”, стоји у посланици.

Извор: http://spzh.news/ru

Pin It on Pinterest

Share This