Izaberite stranicu

У присуству игуманије манастира Пећке патријаршије, мати Харитине, сестре Нине и предсједнице Скупштине општине Котор Драгице Перовић, Коло српских сестара Котор је синоћ је у ризници Српске православне цркве Котор прославило крсну славу Свету Петку, преноси сајт www.spckotor.com.

„Нека је срећна слава и нека вам Бог да снаге да увијек, како сте то до сада радиле, а онда убудуће и још боље да помажете гдје год можете, а све опет у славу Божију и онако како то закон Божји налаже. Апостол Павле је рекао, а то увијек понављам, „а добро чинити да вам се не досади“. Живјели на многаја љета“, казао је након резања славског колача парох которски, архијерејски намјесник бококоторски, протојереј ставрофор Момчило Кривокапић.

Предсједница Кола српских сестара Дубравка Иветић се захвалила свима који подржавају ову хуманитарну организацију и позвала суграђанке да се у још већем броју придруже њиховом раду уз благосолов заштитнице Свете Петке.

„Часни оци, поштовани драги гости, имам вечерас велику част да поздравим мати Харитину која нам је причинила велико задовољство да буде вечерас са нама. Поздрављам вас испред Кола и ову прилику бих искористила да вас упознам са нашим активностима у току протекле године. О Божићу и Васкрсу припремиле смо пакете за социјално потребите и за пацијенте Психијатрије. Констатно помажемо Дом старих у Рисну гардеробом. Сакупиле смо и послале по 500 ЕУР народној кухињи на Косову и Призренској богосоловији. Наравно, све ово не би било могуће без наших донатора, па користим прилику да се захвалим прије свих нашем оцу Мому који нам пружа несебичну подршку и помоћ, Демократској српској странци на челу са Драгицом Перовић, господину Владу Липовцу, Општини Котор, Туристичкој организацији Котор“, казала је Иветић.

На славу Кола српских сестара Котор су дошле и чланице ове хуманитарне организације из вечине приморских општина, од Бара до Херцег Новог.

Коло српских сестара Котор је основано 1924. а обновљено 1996.

Предраг Николић

Pin It on Pinterest

Share This