Select Page

У манастиру Милешева данас је прослављен Свети краљ Владислав – ктиторска слава ове светиње и слава Епархије милешевске.

Свету архијерејску литургију служили су Преосвећена господа Епископи: банатски г. Никанор, крушевачкиг.  Давид, диоклијски г. Методије и милешевски г. Атанасије.

Након Светог богослужења Преосвећени владика милешевски Атанасије одликовао је високим одликовањем Епархије Милешевске – Орденом Бијелог анђела првог степена све присутне епископе.

Преосвећени Владика Методије је, за трпезом хришћанске љубави, заблагодарио преосвећеном владици Атанасију на овом високом признању којим је одликован за дјелатну љубав према Српској цркви а нарочито према манастиру Милешеви у оквиру обиљежавања осам стотина година ове светиње. Поздравио је окупљене владике и вјерни народ и пожелио, ако Бог да, да се сви и наредних година у здрављу и весељу опет у Милешеви сакупљамо:

„Да не заборавимо да не само што нас обједињује светородна лоза Немањића, него да смо сви једно у Тијелу и Крви причешћујући се Христом Богочовјеком оваплоћеним Логосом и да свака заједница наша, народна и етничка и била која друга се укорењује и учвршћује, оснажује и проистиче из литургијске заједнице.“

Након Свете литургије изведен је богат културно умјетнички програм и за све приређена трпеза љубави.

Pin It on Pinterest

Share This