Select Page

Сусрет Патријарха московског и читаве Русије Кирила с Патријархом константинопољским Вартоломејем десиће се у Цариграду 31. августа, саопштено је на сајту Одјељења за спољне црквене везе Московског патријархата.

„Претходни састанак Свјатјејшег Патријарха Кирила са Свјатјешим Патријархом Вартоломејем десио се на сабрању предстојатеља аутокефалних православних цркава, одржаном од 22 – 27. јануара 2016. године у Шамбезију (Швајцарска)“, наводи се у саопштењу.

Раније су се два Патријарха сусретали од 6 – 9. марта 2014. године, током сабрања предстојатеља аутокефалних православних цркава у Цариграду (Турска), 7. октобра 2013. у Подгорици (Црна Гора), а такође и током посјете Патријарха Вартоломеја Московској патријаршији 22 – 31. маја 2010 и у оквиру званичне посјете Патријарха московског и читаве Русије Кирила Константинопољској православној цркви 4 – 6 јула 2009. године.

Прије мјесец дана у Москви је боравила делегација за преговоре Константинопољског патријарха. Тада су током разговора с Патријархом московским Кирилом покренута питања везана за проблематику очувања међуправославног јединства.

Извор: РИА Новости

С руског: Рајо Војиновић

Pin It on Pinterest

Share This