Izaberite stranicu

По благослову Његовог високопреосвештенства Архиепископа цетињског Митрополита црногорско-приморског и егзарха Пећког трона г. Амфилохија, Митрополија црногорско-приморска је у тиражу од 40.000 примјерака објавила Поруку Светог Архијерејског Сабора СПЦ о Косову и Метохији са мајског засједања 2018. године.

Саборска Порука је подијељена бесплатно вјерном народу на Видовдан уз дневни лист „Дан“ и након богослужења у свим парохијским храмовима и манастирима у Митрополији.

По ријечима протојереја-ставрофора др Велибора Џомић, координатора Правног савјета Митрополије древна је пракса да се важне одлуке и поруке наше Цркве објављују и упућују вјерном народу и најширој јавности.

„То што смо сада учинили није ништа ново, јер је то чињено и много пута и раније. Саборска порука о Косову и Метохији са  засједања у мају ове године јесте један од најважнијих црквених докумената са непроцењивим историјским значајем. Ова порука ће у електронском формату бити доступна и преко сајта наше Митрополије“, истиче протојереј-ставрофор др Велибор Џомић.

Весна Девић

Линк за Саборску поруку о КиМ у PDF формату: Poruka Sv. Arh. Sabora SPC o KIM maj 2018. prelom

Pin It on Pinterest

Share This