Izaberite stranicu

У Хонг Конгу јуче, 26. јуна одржана је презентација кинеског издања књиге Његове Светости патријарха Кирила “Реч пастира”. По благослову Његове Светости, књигу је читаоцима приказао председник Патријаршијаског савета за културу, митрополит псковски и покровски Тихон.

Представљању књиге, које је организовао Патријаршијски савет за културу уз помоћ Руског клуба у Хонг Конгу, присуствовао је генерални конзул Руске Федерације у Хонг Конгу А.В. Козлов, председник кинеске хуманитарне фондације “Хуамин” Лу Дечжи, чланови православне заједнице Хонг Конга, хришћански црквени делатељи, дипломате, новинари, лица из јавног живота. Лу Дечжи је изразио мишљење да ће овај догађај „постати мост на путу руско-кинеских културних размена и пријатељских односа у новом добу“.

Књига „Реч пастира: Бог и Човек. Историја спасења“ први пут је објављена 2004. године, и од тада је више пута поново штампана и преведена на четрнаест језика. Превод на кинески је урадио један од водећих русиста у Народној Републици Кини, професор Сун Јуе.

Извор: Патриархиа.ру (с руског Инфо служба)

Pin It on Pinterest

Share This