Izaberite stranicu

У четврту недјељу по Духовима, 25. јуна, на празник преподобног Онуфрија Великог, Блажењејши Митрополит кијевски и све Украјине Онуфрије служио је Божанствену литургију у Успенском сабору у Кијево-печерској лаври.

Саслуживали су му митрополити, архиепископи и епископи Украјинске православне цркве – више од 70 архијереја, Архиепископ берлински и германски Марк (Руска православна загранична црква), као и гости свештеници и манастирско свештенство.

Након читања Светог Јеванђеља, предстојатељ Украјинске православне цркве обратио се пастви бесједом у којој је говорио о житију свога небеског покровитеља и објаснио духовно значење подвига светих пустиножитеља за свијет.

„Ми сви живимо због молитава тог малог броја људи који се крију од свијета, који су себе принијели на молитвену жртву Богу. Они се моле дан – ноћ, просе милост у Господа за све нас“, рекао је он.

Током службе узнијета је сугуба молитва за мир на Украјини.

Након отпуста, Митрополиту Онуфрију је отпјевано многољетствије. Најстарији архијереј по хиротонији УПЦ Митрополит одески Агатангел изговорио је поздравно слово Његовом Блаженству поводом имендана.

Блажењејши Владика је заблагодарио на поздраву и благословио све присутне.

По завршетку богослужења Митрополит Онуфрије је примао честитке од пастве.

Извор: patriarchia.ru

С руског: Рајо Војиновић

 

 

Pin It on Pinterest

Share This