Izaberite stranicu

Синоћ је у Бару обновљена црквена књижара која је много година служила као привремена Црква у којој су се служиле Свете Литургије.

По благослову Mитрополита Амфилохија, још прије освећења храма Светог Јована Владимира, овај освештани простор постао је књижара. Прије двадесетак дана Владика је дао благослов да се уклони олтар и да се простор књижаре прошири и обнови. Освећење је извршио протојереј-ставрофор Слободан Зековић, уз саслуживање оца Љубомира Јовановића и оца Младена Томовића.

Овај простор неће бити само књижара, већ ће се обагатити још једним новим садржајем. То је библиотека која треба да се формира и отац Слободан је искористио прилику да позове све који могу да донирају по једну или двије духовне књиге из својих кућних библиотека.

Да би се све ово успјешно завршило у овако кратком року не би се могло без добрих људи који су својим донацијама обилато помогли. На првом мјесту то је господин Ристо Дрекаловић велики добротвор овога храма, затим Жељко Ђаловић, Никола Смоловић, Наташа Бановић, Братислав Ћулафић, Лазар Цаковић, Никола Улама и Дражен Јовановић.

Свима њима уручене су захвалнице.
Дејан Вукић

Pin It on Pinterest

Share This