Izaberite stranicu

У недељу, 10. јуна 2018. године, Српска школа “Јован Милетић” из Трста организовала је приредбу, којом је обележен празник Видовдан, а уједно и крај школске године.  

У програму, који су припремили ђаци предшколског и школског узраста са учитељицама Татјаном Дашић и Слађаном Марковић и вероучитељем Рашком Радовићем, уживали су генерални конзул Републике Србије Драган Кићановић, конзул Немања Секицки, чланови одбора СПЦО у Трсту, на челу са председником  Радетом Миливојевићем и велики број родитеља и гостију.

Након молитве, којом је почела приредба у парохијској сали при храму Светог Спиридона, уследио је богат културно-уметнички програм, а деца су, кроз песме, рецитације и друге видове културног израза, показала шта су током године учили о вери, култури и историји свога народа. Овом приликом, подељене су и ђачке књижице редовним ученицима  и дипломе онима који су са успехом завршили допунску школу „Јован Милетић“ у Трсту.

На крају програма, деци су подељени поклон-пакетићи и за њих је приређено скромно послужење.

Српска школа „Јован Милетић“ у Трсту основана је 1782. године и без прекида ради до данас. Пре шест година, школу је званично признало и Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Ове школске године школу је похађало 86 ђака школског и 50 ђака предшколског узраста.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Pin It on Pinterest

Share This