Izaberite stranicu

Потрага за новинаром Стефаном Цветковићем (48) из Беле Цркве, ком се губи сваки траг од среде у 22 сата, још није дала резултата. Два хеликоптера од четвртка пре подне надгледају варош и околину, ангажовани су и пси трагачи, док су рониоци претраживали белоцркванска језера и канал Дунав-Тиса-Дунав, а припадници Жандармерије приобаље, јер се сумња да је Цветковић, који је као слободни новинар истраживао бројне шкакљиве теме – отет.

Полицији нико није пријавио његов нестанак, већ су становници зграде у Београдској улици, у том месту, око пола два ујутру јавили да се већ сатима испред зграде налази упаљен аутомобил марке “поло”, на ком су сувозачева врата отворена, а фарови и радио упаљени. Тек је изласком на терен утврђено да је то Цветковићево возило.

– Упаљен аутомобил је био паркиран поред пута још око 23 сата, што значи да је Цветковић нестао у тих сат времена, јер му је и десни мигавац такође остао упаљен – рекао нам је један Белоцркванин, који је у то време прошао Београдском улицом.

Због сумње да је новинар отет, с обзиром на то да је, како незванично сазнајемо, поред аутомобила пронађен и Цветковићев ручни сат са покиданом наруквицом, полиција је одмах блокирала Београдску улицу и почела да контролише све улазе у град. Убрзо су се у потрагу укључили и сви ресурси МУП и БИА. Њихов задатак није био нимало лак, с обзиром на то да је у непосредној околини Беле Цркве чак седам језера, 220 километара каналске мреже и брза река Нера, која се улива у Дунав.

ИСТРАЖИВАО ИВАНОВИЋЕВО УБИСТВО

ЦВЕТКОВИЋ се годинама бавио контроверзним темама у свом рејону, Белој Цркви и Вршцу, а у последње време посебно су га интересовали догађаји од националног значаја. Због тога му је више пута прећено, о чему је јавно говорио. Последњи пут је био у жижи јавности 19. маја, када је, како је испричао, шест сати био задржан на административном прелазу Јариње, где га је косовска полиција испитивала о његовим сазнањима о убиству Оливера Ивановића. Цветковић је, иначе, у фебруару одржао конференцију у Београду, на којој је показао фотографије особа које су наводно ликвидирале Ивановића и зато, како је тврдио, добили 40.000 евра.

 

Извор: Новости

Pin It on Pinterest

Share This