Izaberite stranicu

У Књижари Матице српске у Подгорици, у сриједу, 13. јуна у 20:00 часова одржаће се Вече младих аутора у оквиру којег ће се представити Никола Маројевић, Стефан Синановић, Петар Ракочевић и Балша Вукчевић. Модератор вечери је мр Милорад Дурутовић.

Балша Вукчевић рођен је у Подгорици 1997. године, гдје је завршио основну школу, а након тога и гимназију у Даниловграду. Студент је друге године на Студијском програму за српски језик и јужнословенске књижевности у Никшићу.

Петар Ракочевић је рођен у Подгорици 1997. године. Студент је архитектонског факултета у Подгорици. Прошлогодишњи је добитник награде „Станко Симићевић“, а овогодошњи добитник треће награде Фестивала поезије младих у Врбасу. Објављиван је у српском часопису „Траг“, културном листу „Ћирилица“ и заступљен у Граматиковом избору поезије „Зелена неба у нама“. Тренутно ради на својој првој збирци поезије.

Никола Маројевић, професор филозофије, рођен је у Никшићу 1992. године. Дипломирао је Филозофију на Филозофском факултету у Никшићу, када је одбранио рад „Појам егзистенције у дјелу Карла Јасперса“. Тренутно ради као професор филозофије у оквиру програма стручног оспособљавања, у гимназији ЈУ „Стојан Церовић“. Учествује у бројним књижевним и научним секцијама, као што су НВО Центар за филозофска истраживања, МАПТ Удружење професора Филозофије, Дебатни Клуб УЦГ. Један је од представника Црногорске филозофске олимпијске делегације (ИПО). Пише за бројне студентске интернет часописе као што су „Прометеј“, „Хрчак“, „Оксиморон“, „Агора“. Активно се бави писањем прозе од 2011. године када је објавио своју прву кратку причу.

Стефан Синановић, рођен 1995. године, гимназију је завршио у Беранама, студент је завршне године на Студијском програму за српски језик и јужнословенске књижевности у Никшићу. Чланке, колумне и есеје објављује у електронским и штампаним медијима, као и на свом интернет блогу под псеудонимом Елзеар Буфије. Осим књижевности, писао је радове о музици и филму. Пише поезију, али је досад није објављивао.

Pin It on Pinterest

Share This